E-assesment

E-Assessment afnemen van hoge kwaliteit?

Wilt u meer houvast bij beslissingen over uw personeel of sollicitanten, zonder in uitgebreide dure procedures terecht te komen? Met ons E-assessment krijgt u een goed inzicht in uw persoonlijk profiel.

Zelf inrichten E-Assessment

U kunt zelf uw E-assessment inrichten, het is maar net welke informatie u wilt hebben. Dit kunt u zonder en met ons advies doen, bijvoorbeeld bij het matchen met een functieprofiel.

Zo kunt u een beeld krijgen van bijvoorbeeld de competenties, het werk- en denkniveau, de drijfveren, integriteit, stabiliteit en persoonlijkheid. Het rapport biedt ondersteuning voor een selectie- of loopbaanbesluit of is te gebruiken bij trainingen en persoonlijke ontwikkeling.

E-Assessment afnemen binnen 24 uur!

Een E-assessment is binnen 24 uur af te nemen. Hiervoor neemt u contact met ons op via het contactformulier. Dan wordt u nog dezelfde dag teruggebeld en kunt u uw wensen over het e-assessment kenbaar maken.

Vragen over het E-Assessment?

Heeft u specifieke vragen, bijvoorbeeld over het inbedden van E-assessment in andere HR activiteiten (management development en trainingen) neem ook dan contact met ons op. Wij komen met een verrassende goede oplossing.

Een E-Assessment door UP uitgevoerd is een verstandige keus

United Psychologists heeft jarenlange ervaring met het afnemen van het e-assessment. Wij geven u snel inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van kandidaten. Dit is zeer behulpzaam bij selectie van de beste mensen, het volledig benutten van hun potentieel en het zetten van nieuwe loopbaanstappen. Voor het E-assessment maken wij gebruik van de beste testen die er in de markt te verkrijgen zijn. U kunt uw E-assessment helemaal op maat inrichten. Dit kan zelfs in de huisstijl van uw eigen bedrijf. Ook de rapportage kan in uw eigen huisstijl, dat is bij UP allemaal mogelijk.

Voorbeelden van onze E-assessments

1) Capaciteiten E-Assessment

Denkkracht is de beste voorspeller voor succes op het werk. Het is daarom zeer verstandig om het denkniveau van een kandidaat of medewerker vast te stellen. Het resultaat is een rapportage waarin kunt zien of uw kandidaat of medewerker een lbo, mbo, hbo of academisch denkniveau heeft. Wanneer u het Capaciteiten E-Assessment combineert met andere vormen van E-Assessment dan neemt de voorspellende waarde nog verder toe.

2) Persoonlijkheids E-Assessment

Het basis Persoonlijkheids E-Assessment biedt inzicht in de persoonskenmerken en bijbehorende competenties. U kunt dit E-Assessment zo kort of uitgebreid maken als u zelf wilt. Door vragenlijsten naar bijvoorbeeld kwaliteiten en valkuilen, drijfveren, integriteit of managementstijl toe te voegen kunt u veel meer te weten komen. Het resultaat is een uitgebreide gestandaardiseerde rapportage.

3) Selectie E-Assessment

Het Selectie E-Assessment screent uw kandidaat voor de set competenties die u (eventueel samen één van onze adviseurs) heeft geselecteerd. Zo weet u of de kandidaat voldoet aan de eisen die uw organisatie stelt. In het rapport wordt ons geschiktheidsadvies met onderbouwing duidelijk aangegeven door de stoplichtkleuren groen, oranje en rood.  Om de kwaliteit van dit selectie e-assessment te optimaliseren kunt u dit combineren met een selectie-interview door een senior psycholoog. Deze toetst het zelfbeeld van de kandidaat en beoordeelt nogmaals de competenties en persoonlijkheid van de deelnemer. Dit gesprek is online of telefonisch. De verzamelde informatie wordt in een korte, duidelijke rapportage verwoord. U kunt ook een online praktijksimulatie toevoegen aan het Selectie E-Assessment om specifieke vaardigheden (zoals plannen en organiseren, leidinggeven, commercieel gedrag) te meten.

4) Ontwikkel E-Assessment met interview

Het Ontwikkel E-Assessment laat zien wat het potentieel en de ontwikkelkracht van een kandidaat of medewerker is. Dit E-assessment is uitermate geschikt voor loopbaanvraagstukken, dus vraagstukken rondom door- en uitstroom van medewerkers. Resultaat is een rapportage waarin denkkracht, persoonlijkheid, competenties, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen staan. Zo krijgt u zicht op de toekomstperspectieven en wat u kunt doen om de kandidaat of medewerker te faciliteren bij de ideale ontwikkeling.  Ook hier is het mogelijk een praktijksimulatie in te zetten om de (sociale) vaardigheden in kaart te brengen.

Voor de tarieven neemt u contact met ons op, bijvoorbeeld met het contactformulier. U zult versteld staan van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.