Assessment (online en face tot face)

Assessment afnemen van hoge kwaliteit?

Wilt u meer houvast bij beslissingen over uw personeel of sollicitanten, zonder in uitgebreide dure procedures terecht te komen? Met ons psychologisch onderzoek en assessment krijgt u een goed inzicht in wat voor vlees u in de kuip hebt. 

Kies uw tests, onderzoek of assessment 

Het is maar net wat u wilt weten over de sollicitant of medewerker, wij hebben altijd een passende oplossing. U kunt bij ons veel zelf doen, zoals de competenties kiezen waar u op wilt selecteren, dan maken wij er een programma van. Of als u meer advies wilt, of een intake naar de succesfactoren voor een bepaalde rol in uw organisatie, wij maken het mogelijk. 

Wij kunnen inzicht geven in competenties, het werk- en denkniveau, de drijfveren, integriteit, stabiliteit en persoonlijkheid. Het rapport van de tests of het advies van de psycholoog biedt ondersteuning voor een selectie- of loopbaanbesluit of is te gebruiken bij trainingen en persoonlijke ontwikkeling.

Voor een compleet overzicht van onze tests, onderzoeken en assessments kunt u onze flyer met diensten en tarieven downloaden.  

Spoed? Assessment afnemen binnen 48 uur!

Een assessment is binnen 24 uur af te nemen, voor het geval u haast heeft. Door een opzegtermijn van een sollicitant bijvoorbeeld. U kunt ons dan het beste even persoonlijk bellen, onze telefoonnummers staan hier

Vragen over een test, onderzoek of assessment?

Heeft u specifieke vragen, bijvoorbeeld over het inbedden van assessment in andere HR activiteiten (management development of trainingen), neem dan contact met ons op. Wij komen met een verrassende goede oplossing.

Een assessment door UP uitgevoerd is een verstandige keus

United Psychologists heeft jarenlange ervaring met het afnemen van het e-assessment. Wij geven u snel inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van kandidaten. Dit is zeer behulpzaam bij selectie van de beste mensen, het volledig benutten van hun potentieel en het zetten van nieuwe loopbaanstappen. Wij maken gebruik van de beste testen die er in de markt te verkrijgen zijn. U kunt uw onderzoek of assessment helemaal op maat inrichten. Dit kan zelfs in de huisstijl van uw eigen bedrijf. Ook de rapportage kan in uw eigen huisstijl, dat is bij UP allemaal mogelijk.

Voorbeelden van onze (online) assessments

1) Intellectuele Capaciteiten tests

Denkkracht is de beste voorspeller voor succes op het werk. Het is daarom zeer verstandig om het denkniveau van een kandidaat of medewerker vast te stellen. Het resultaat is een rapportage waarin kunt zien of uw kandidaat of medewerker een lbo, mbo, hbo of academisch denkniveau heeft. Wanneer u de intellectuele capaciteiten tests combineert met andere psychologische tests neemt de voorspellende waarde voor falen en succes nog verder toe.

2) Persoonlijkheids onderzoek (PO)

Het basis Persoonlijkheids onderzoek biedt inzicht in de persoonskenmerken en bijbehorende competenties. U kunt dit onderzoek zo kort of uitgebreid maken als u zelf wilt. Door vragenlijsten naar bijvoorbeeld kwaliteiten en valkuilen, drijfveren, integriteit of managementstijl toe te voegen kunt u veel meer te weten komen. Het resultaat is een uitgebreide gestandaardiseerde rapportage.

3) Psychologisch Selectie Onderzoek (PSO) 

Het Psychologisch Selectie Onderzoek screent uw kandidaat voor de set competenties die u (eventueel samen één van onze adviseurs) heeft geselecteerd. Zo weet u of de kandidaat voldoet aan de eisen die uw organisatie stelt. Het onderzoek bestaat uit diverse tests en een interview door een senior psycholoog. Deze toetst het zelfbeeld van de kandidaat en beoordeelt nogmaals de competenties en persoonlijkheid van de deelnemer. Dit gesprek is online of telefonisch. De verzamelde informatie wordt in een korte, duidelijke rapportage verwoord. 
In het rapport wordt ons geschiktheidsadvies met onderbouwing duidelijk aangegeven, bijvoorbeeld met de stoplichtkleuren groen, oranje en rood. 

4) Selectie Assessment (SA) 

Als u maximale zekerheid wilt over de geschiktheid van uw kandidaat, kiest u voor de inzet van een Selectie Assessment. We beginnen dan met een uitgebreide intake om vast te stellen wat er in de functie (uitdaging en KPI’s) en de functieomgeving (team, cultuur, stakeholders) nodig is om succesvol te zijn.
Vervolgens kijken we niet alleen naar persoonlijkheid en competenties, maar ook naar drijfveren, motivatie en specifieke vaardigheden. We zetten daarvoor naast het interview en de persoonlijkheidstests nog praktijksimulaties, games en extra tests in. 
Het resultaat is een advies waarin alle relevante succesfactoren en mogelijke afbreukrisico’s worden benoemd. Bij bewezen geschiktheid beschrijven we ook wat u kunt doen om de nieuwe medewerker optimaal te faciliteren in diens ontwikkeling. 

5) Ontwikkel Assessment (OA) 

Het Ontwikkel Assessment bewijst wat het potentieel en de ontwikkelkracht van een kandidaat of medewerker is. Dit assessment is uitermate geschikt voor loopbaanvraagstukken, dus vraagstukken rondom door- en uitstroom van medewerkers. Ook hierbij starten we met een intake, om precies te weten wat er in een bepaalde rol van de kandidaat verwacht wordt. 
Resultaat is een advies waarin denkkracht, persoonlijkheid, competenties, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen staan. Zo krijgt u zicht op de toekomstperspectieven en wat u kunt doen om de kandidaat of medewerker te
faciliteren bij de ideale ontwikkeling.

Voor vragen en wensen neemt u contact met ons op, bijvoorbeeld met het contactformulier of telefonisch.